En del Dijon-senap är ganska salta och det slår igenom, liksom alltför stark senap. Blir majonnäsen för tjock innehåller den för lite vätska och några matskedar kokt vatten kan tillsättas för att göra den tunnare
Senap brukar inte jag äta så ofta men så skulle jag ha lite häromdagen när jag skulle göra majonnäs, dock så var det tvär slut på senap hemma så jag trollade ihop en egen
Här serverar jag den kokt med krispiga chorizobitar (inte för stark dock, så att den överröstar svartroten för mycket) och hemmavispad majonnäs med rökt paprikapulver i
Min favorit är en söt stark salsa/salladRomantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche. (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer
½ tsk stark senap. Vispa någon minut tills du har en krämig majonnäs. ca 2 dl2 äggulor½ tsk stark senap½ msk vinäger1½-2 dl oljasalt och vitpeppar1 msk mango chutneyca ½ tsk curryLägg äggulor, senap, vinäger salt och vitpeppar i en skål
Smaka av med pepparrot, mängden beror på hur stark den är – tänk på att smaken kommer lite efteråt. Hacka resten av köttet grovt och blanda med majonnäs och creme fraiche
Tja, i eftermiddag ska min son få ytterligare en kompis på besök, och sen misstänker jag starkt att det blir ne lugn och stillsam fredagskväll i soffan