Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo"
Hur gott som helst och en stark rekommendation från min sida. Den snabbt planerade middagen blev idag Indiskt färsgratäng med jasminris, mango chutney, vitlökssås och hackade cashewnötter
Starkt paprikapulverFräs kokta potatisklyftor snabbt i olivolja på hög värme tills de får lite färg. Idag gick jag lös på en vegetarisk gryta med indiska smaker
½ tsk curry extra stark. Jag uppdaterar mitt gamla recept på het och krämig indisk kycklingsoppa på mitt vis , nu utan buljongtärning (alltså ingen glutamat)
Krydda den så som ni önskar – mild, mellan eller stark. Vad jag lyckats lista ut skall det indiska namnet på den här raringen vara – Palak dal shorva – men vi kallar den mest indisk linsgryta…