Servera med fullkorn couscous. Om du vill ha det ännu starkare kan du krydda lite med chili explosion. Stark kycklinggryta (ca 4 portioner). Stark kycklinggryta (ca 4 portioner)
Koka upp vatten till couscousgrynen med sultanrussin och salt och följ instruktionen på paketet. Använd inte för stora couscousgryn, och försök att röra med gaffel så att resultatet blir fluffiga gryn som inte klibbar ihop
Vitlöken får istället för en starkare smak en mildare och sötare ton. Ovanpå hummusen har jag toppat med en blandning av ugnsrostade grönsaker och couscous
Smaker som kanel, kardemumma, paprika, ingefära och cayenne samsas fint utan att det hela smaker alldeles för mycket kanelbulle eller har för stark hetta
Servera den marockanska kycklingen med couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Couscous. Koka upp saltat vatten till couscousen enligt instruktioner på paketet och låt stå i minst 5 min. 1-2 tsk harissa (stark nordafrikansk chilipasta/sås)
jag behöver något krämigt och starkt med massa smak som kan pigga upp denna gråa fredag. Ni kan också servera daal tillsammans med naan-bröd, ris, quinoa, couscous
En stark rekommendation är dock att inte bjuda på den här grytan när du har middagsgäster. Servera med couscous, bulgur, ris eller som jag gjorde i det här fallet, med en mix av bulgur och ris från Druvan
Ta ut från ugnen och låt vila över natten, då blir smakerna lite tätare och starkare. Servera med couscous och garnera med färsk koriander och nötkross (pistage eller pecannötter)
Men den mängd chilifrukt som är i grytan gör den inte så ruskigt stark, så det går nog bra. Vi serverade grytan med couscous, bladspenat och skulle haft myntayoghurt, men den glömde jag i kylskåpet =) God var den i alla fall