Denna squashpaj gjordes av sommarens första egna squash. När jag sitter och tittar igenom sommarens foton hittar jag saker jag helt glömt att blogga om
Idag blev det squashpaj till middag. Receptet kommer från bloggen Rost och rädisor. Anette använde sin egna odlade squash i sin paj men jag som inte har odlat någon squash i år handlade min i affären
Ett recept jag fastnade för och isnpirerades av var ett på feta-och squashpaj. Elin skriver. Jag fick en så himla fin kokbok i födelsedagspresent av mamma, Bonniers vegetariska kokbok
Squashpaj med fetaost1,5 dl vetemjöl1,5 dl grahamsmjöl125 g smör2 msk kallt vatten1 normalstor squash300 g fetaost3 ägg2 dl mjöllsalt å pepparSmula samman mjöl och smör, förhand eller i maskin, och tillsätt vattnet
God vegetariskt paj eller utmärkt på en sommarbuffé. 10 portionerPajdeg3 dl vetemjöl125 g matfett2 msk vattenFyllning500 g squash1½ tsk salt½ purjolök2 msk matoljaSaltPeppar150 g fetaost2 ägg2 dl mjölk Blanda mjöl och matfett, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg