Fräs köttfärs, lök och vitkål i olja. Ta ut squash och gröpa ur kött, lämna ½ cm vid skal. Hacka det urgröpta från squashen och rör ner i färsen, fräs samman volymen, krydda och smaka av
Ingredienser 1 burk(ar) krossade tomater 2 st morötter 1 st gul lök(ar) , och eller ½ purjolök 100 gram vitkål , el. squash 1 st buljongtärning , valfri 5 dl vatten , (kan ökas och minskas efter tycke) 1 odefinierad salt , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 odefinierad peppar , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 tsk örtkrydda Köp receptet
Skär squashen i halvmånar. Strimla vitkålen. Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika, och chili i en het stekpanna med 2 msk olja. 1 st squash. 5 dl vitkål
Strimla purjon, hacka rödlök, paprika, tomat, squash, champinjoner och strimla vitkålen. Fräs svampen för sig, vitkålen för sig, krydda med vitlök, sweet chili och soja och blanda ner allt i grönsaksblandningen
Jag serverade “plättarna” med tomatsallad och stekt strimlad färsk vitkål samt en yoghurtsås kryddad med persilja, dragon, salt, peppar och några droppar vitvinsvinäger
en liten squash. en bit vitkål. en liten squash. en bit vitkål. Våren är här. Tjoho, skönt va. Man blir ju så mycket gladare och jag har börjat rensa lite i trädgården, tar det lugnt dock, lite i taget
Tillsätt sedan vitkål, squash och linser och fräs ihop tills kålen har mjuknat. Under våren kompletteras basinnehållet med sparris och färskpotatis, på sommaren dyker det upp paprika, sommarlök, majs och squash och under hösten fylls kylen med kantareller, rödbetor och palsternacka