Sötpotatispommes & sparris. 4 skivor butternut squash (skivat från den tjockare delen av pumpan). 4 skivor butternut squash (skivat från den tjockare delen av pumpan)
Den går fint att äta rå (svarvad till spagetti eller som gröt), kan kokas, ugnsbakas, stekas… För ett tag sen när jag fick ett smörcraving stekte jag pommes frites-lika stavar av butternut i smör och kryddade med örtsalt
Under våren kompletteras basinnehållet med sparris och färskpotatis, på sommaren dyker det upp paprika, sommarlök, majs och squash och under hösten fylls kylen med kantareller, rödbetor och palsternacka
Njut såsen tillsammans med vegan ”köttbullar” med salvia (länk), som en dipp till dina sweet potato fries tillsammans med en aquafaba majonnäs (länk) eller med lite färsk spenat, spiraliserad squash och kanske lite fetaost
squash (+ olivolja + örtkryddor) som sen grillas. Som tillbehör valde vi att skippa de traditionella pommesen idag och körde med rotfruksstrips från Findus
Skär squashen i fyra lika stora delar och gröp ur dem. Servera allting tillsammans med Pommes Anna. Jag har använt mig av konditor formar för att få den vackert exakta rundningen i själva kärnan på squashen