Dela squashen på längden. Tillsätt lökröran och squashköttet. Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg. 2 st squash
Dela squashen på längden. Tillsätt lökröran och squashköttet. 2 st squash. 12 st squash 350 g köttfärs 1 st paprika 1 st gul lök 1 dl crème fraîche 2 tsk kinesisk soja 1 tsk salt 1 krm peppar Ugn. 1Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg
Strimla osten smått. Blanda ägg, grädde, ost och peppar som en äggstanning. Skölj squashen och dela den i 1 cm tjocka skivor på snedden. Låt squashen koka i 3-4 minuter. Häll det över squashen och gratinera i ugn 200 grader ca 20 minuter (så den fortfarande är lite fast). 1 medelstor squash. 50 g stark ost
Om du vill kan du lyxa till med en klick sour cream/crème fraiche och lite räkor också, annars räcker det gott med ett härligt surdegsbröd och kanske en bit god ost till
Till detta blev det en pesto som jag gjorde på grevéost och de nötter som fanns hemma. Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squash och brysselkål