Balsamvinäger. Ringla över olivolja och balsamvinäger över grönsakerna. Balsamvinäger. Här kommer ett gott och nyttigt recept från en av mina favoritkokböcker, Saltåkvarn
Under våren kompletteras basinnehållet med sparris och färskpotatis, på sommaren dyker det upp paprika, sommarlök, majs och squash och under hösten fylls kylen med kantareller, rödbetor och palsternacka
Jag serverade karrén med pressad potatis och återigen vår avgudade dressade brysselkål - denna gång gjorde jag dressingen med vit balsamvinäger, som omväxling
Skär squashen i små avlånga bitar och koka upp dem i två minuter. Fräs och bryn löken i hälften av smöret, tillsätt balsamvinägern, grädden, buljongtärningen och smaksätt med salt
½ squash, i tärningar. 2 dl rapsolja1 dl balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpeppar1 kruka basilika,bladen strimlade100 g soltorkade tomater i marinad, strimladeSätt ugnen på 225°. 4 paprikor, i halvor, urkärnade8 cocktailtomater, i halvor/kvartar8 basilikablad½ squash, i tärningar½ aubergine, i tärningar15o g fetaost, i tärningarSätt ugnen på 225°. 1 dl balsamvinäger
Dela paprika, squash och vårlök i mindre bitar och fräs i lite olja. Tillsätt sedan balsamvinägern. 1/2 squash. 1 msk balsamvinäger . 1 paprika 2 vårlökar 1/2 squash 10 körsbärstomater 1 vitlöksklyfta 1 msk balsamvinäger
Strimla paprikan, och skär squashen i ungefär lika stora bitar. Grönsakerna och dressingen 1 stor röd paprika cirka cirka 300 gram squash 2 broccolistånd 2 rödlökar olivolja flingsalt 2 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 1 vitlöksklyfta, riven flingsalt och svartpeppar Dela broccolin i mindre buketter. 300 gram squash. 2 msk balsamvinäger
Hacka löken, skiva eller strimla morötterna och skär squash i bitar. Blanda soja, maizena, balsamvinäger, juicen från ananasburken, honung, sambal och ingefära i en skål