Rånen har en underbar smak av vanilj och de blir sååå spröda och bara smälter i munnen. Jag ska vara ärlig, till första plåten använde jag en mall som jag klippt ut och där jag gjorde runda rån som efter gräddningen skulle rullas runt en trägaffel, så det blir just rullrån
Var försiktig då rånen blir spröda. Blanda samman vetemjöl, vatten, socker och hälften av grädden. Vispa resten av grädden till skum och blanda ner i smeten
Förvara kakorna i en burk med tätt lock så håller de sig spröda. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjöl blandat med kardemumma
Förvara kakorna i en burk med tätt lock så håller de sig spröda. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjöl blandat med kardemumma
Dessa är sprödare än rånkorgarna och därför en lite större utmaning att forma, men de varma rånen är ganska sega så det är inga större problem att rulla ihop dem