Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Hallon, havtorn, aronia, spettekaka, äpple – allt kommer från närliggande gårdar och småskaliga producenter i Skåne som är lika måna om kvalitet och smak som vi
Till dessert var det hallon och hjortron med grädde och flera olika kakor såsom spettekaka och morotskaka, så ni förstår säkert att maten skiljer sig mycket från ett svenskt julbord
För dig som gillar spettekaka, gillar det här. Nu när man har bakat något med äggvitor så har man ju några äggulor kvar och varför inte göra några maränger av det
Det blev så klart en mycket trevlig måltid som avslutades med kaffe och spettekaka och mer än mätta var det skönt med en promenad i den härliga sommarkvällen tillbaka till boendet
Som sig bör, när det är skånskt- så blev det en ”spettekaka” till efterrätt. Då har jag precis kommit hem från pressvisningen på härliga Skånska Byggvaror och Plantagen i Barkarby