Mixa alla ingredienser utom vinäger, salt och svartpeppar som tillsätts på slutet för att smaka av. Men första gången för mig och jag tycker att spetskålen blev jättegod på grillen
Koka upp fonden och tillsätt vinäger och honung. Lägg spetskålen i en gryta och fyll på med vatten så att det täcker 1/3. 1 spetskålshuvud grovt strimlat. 2 msk balsamvinäger
Blanda fond, vinäger, crème fraiche och vatten i en kastrull. 1 spetskål eller färsk vitkål, ca 600 g. 1 msk balsamvinäger. 1 spetskål eller färsk vitkål, ca 600 g. 1 msk balsamvinäger
Blanda olja, senap, vinäger och honung i en skål och mixa med mixerstav till en tjock vinegrette. Strimla spetskålen och fänkålen och skölj noga i ett durkslag
Skiva gurkan mycket tunt på längden och vänd skivorna hastigt i lika delar vinäger och olivolja. Bryt purjolöken i mindre delar och gör likaså med spetskålen
Lägg i senap och vinäger, pressa i vitlöksklyftan. 1 tsk vitvinsvinäger. 4 klyftor vit sommarkål eller spetskål (motsvarande ½ – ¾ kålhuvud). 1 tsk vitvinsvinäger. 4 klyftor vit sommarkål eller spetskål (motsvarande ½ – ¾ kålhuvud)
½ tsk vit balsamvinäger. Skär spetskål fint (gärna med osthyvel) dela rödlöken och skiva den i tunna skivor, riv moroten fint och lägg alltsammans i en skål