Blanda spetskål med olja, vinäger och oregano. Strö över ost och lök. Låt osten smälta lite. 10,5 spetskålshuvud, finstrimlat. 12 dl riven ost, t ex herrgård eller präst. 1Topping3 gula lökar, skivad smör till stekning 0,5 spetskålshuvud, finstrimlat 2 msk olivolja 1,5 msk vitvinsvinäger 0,5 tsk torkad oregano 4 ägg 2 dl riven ost, t ex herrgård eller präst 1 dl grovhackad persiljaVispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet
Smöra en non-stick muffinsform och klick i moset toppa med riven ost. Spetskålen. 2, 5 dl riven ost, präst eller Västerbottenost. 1 msk crème fraicheSkala och koka potatisen, pressa i en potatispress, rör ner den rivna osten, äggulorna, smöret och crème fraichen. 1 litet spetskålshuvud som rivs och steks i smör avsluta med 1 dl grädde salt och peppar
Ugnsstekt spetskål är fantastiskt gott. Kryddost och rågbröd funkar bra ihop – men vad händer om man en höstkväll ger sig på att kombinera det med fisk
Vänd ner nötter, buljong, salt och peppar i svampen tillsammans med grädde och ost. Låt smöret bli gyllenbrunt i en panna och stek lök och ostronskivling i ca 3 minuter. 100 g strimlad ostronskivling