Blanda ihop sojan, sesamoljan och limeskalet i en skål och pensla sedan på laxen och spetskålen. Lägg ut spetskålen och purjolöken längs sidorna på en plåt klädd med bakplåstpapper
Dela och strimla spetskålen. Bryt laxen i mindre bitar med händerna. Servera havrefusillin tillsammans med den krämiga kålen och toppa med bitar av rökt lax och hackad mandel
bitar av blomkål, broccoli eller spetskål. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra. Häll över Abba Middagsklart Citronsås över laxen och toppa med några citronskivor
Servera med Kokt potatis och en stor härlig spetskålssallad. Skär spetskålen fint och blanda med en vinigrette gjord på olivolja, citron, salt och peppar
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Igår blev det en god lax med wokade grönsaker. inget speciellt med det men man kan alltid bära med sig att en skinnfri laxfilé alltid blir grymt bra när den får ligga i 12 minuter i 200 grader. Pensla på något gott först - jag blandade 1 msk sweet chili med 1 msk japansk soja, salt och peppar) så är det liksom klart sen (den skinnfria laxen har du först placerat på lite olja i en ugnssäker form). Under tiden laxen står i ugnen fräser du lite fräscht grönt (här lite spetskål, röd paprika, purjolök, vitlök och strimlad morot) i olivolja och duttar mot slutet på 1 tsk sesamolja och 1 msk fisksås, om du känner för det
Alla dagar i veckan väljer jag den milda spetskålen före den fränare vitkålen. Det är en delikatess som är svår att motstå, så ett huvud fick slinka ner i kassen där jag redan hade fänkål och lax