Traditionellt ska det väl ätas sillfrukost eller sillunch, och någon kanske t o m vågar sig på att ta fram grillen ur gömmorna, men jag tycker det passar bra att bjuda på en vårligt grön spenatsoppamed pocherade vaktelägg
Spenatsoppamed pocherade vaktelägg. Gumröra medägg och lax. Jag har full respekt för att man om man har en sockerberoendeproblematik måste följa en väldigt strikt nollkolhydratkost, och jag vet också att många som har bekymmer med diabetes, högt blodtryck och besvärande fetma mår bra av en sådan kost
Blev sugen på lunch men hade inte direkt något hemma, men när jag letade igenom frysen så hittade jag spenat och då fick det bli spenatsoppamedpocheratägg
Servera direkt med kokta ägghalvor (jag föredrar löskokta, men det är en smaksak) eller om du vill anstränga dig lite extra och behärskar konsten att pochera ägg kan det vara riktigt tjusigt i den här enkla men goda och nyttiga soppan
Serverar du soppan som en härlig förrätt passar det bra just medpocheratägg för extra lyx. Den som vill serverar även med kokta ägghalvor – vackert, mättande och gott