Spenatsallad med fikon och chèvre (1 port). Spenatsallad med fikon och chèvre (1 port). Enkelt, vackert, fina råvaror, fräscha smaker – då är maten som bäst enligt mig
Sommarfräsch sallad som passar utmärkt till grillat. Riktigt mumsig. 4-6 portNÖDVÄNDIGHETERca 70 g färsk babyspenat200-250 g brieost2 päron1/2 dl solroskärnordressing eller citronolivoljaGÖR SÅ HÄRRosta solroskärnorna i torr stekpanna tills de fått lite färg och låt svalna
Spenatsallad med pestodressing och rädisor, salladen är väldigt vacker och god med pestodressingen. Jag brukar använda pesto från Zeta med smak av färskt basilika, det är en riktigt höjdare med sina goda smaker av olivolja och basilika
Lägg spenaten i kallt vatten i 10 minuter, skölj den sedan väl och grovhacka den. Hetta upp olja i en stekpanna, pressa ned vitlöken i stekpannan och tillsätt paprikapulver, spiskummin och kajennpeppar