Spenatsallad recept

SPENATSALLAD MED OST OCH BACON

SPENATSALLAD MED OST OCH BACON

Det blev en raid i kylskåpet efter helgens utsvävningar och slutresultatet blev denna goda, mättande sallad, som vi slukade i ett nafs

Spenatsallad med fikon och chèvre

Spenatsallad med fikon och chèvre (1 port). Spenatsallad med fikon och chèvre (1 port). Enkelt, vackert, fina råvaror, fräscha smaker – då är maten som bäst enligt mig
Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

4 Spenatsallad 65 g babyspenat 4 färska fikon 1 msk lönnsirap eller honung 500 g förkokta rödbetor 1 dl rostade skalade hasselnötter 1/2 dl smulad fetaost 1/2 dl granatäppelkärnor Dressing 1/2 msk lönnsirap 1 msk citronsaft 1/2 tsk finriven färsk ingefära 2 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Spenatsallad

Spenatsallad

Skölj och förväll den färska spenaten ochlåt den rinna av. Eller tina den djupfrysta spenaten i en kastrull med lite vatten på inte alltför svag värme
Spenatsallad med päron och brieost

Spenatsallad med päron och brieost

Sommarfräsch sallad som passar utmärkt till grillat. Riktigt mumsig. 4-6 portNÖDVÄNDIGHETERca 70 g färsk babyspenat200-250 g brieost2 päron1/2 dl solroskärnordressing eller citronolivoljaGÖR SÅ HÄRRosta solroskärnorna i torr stekpanna tills de fått lite färg och låt svalna
Spenatsallad med bönkräm

Spenatsallad med bönkräm

Häll av och skölj bönorna. Blanda dem med crème fraiche. Låt stå kallt fram till servering. Kärna ur och skär äpplena i bitar
Spenatsallad med pestodressing

Spenatsallad med pestodressing

Spenatsallad med pestodressing och rädisor, salladen är väldigt vacker och god med pestodressingen. Jag brukar använda pesto från Zeta med smak av färskt basilika, det är en riktigt höjdare med sina goda smaker av olivolja och basilika
enkel spenatsallad

enkel spenatsallad

På fem minuter fixar man exempelvis denna härliga spenatsallad med äpple, rödlök, citronolivolja och rostade mandlar
Spenatsallad med vitlökssvamp

Spenatsallad med vitlökssvamp

Skär svampen i bitar, hacka lök och vitlök fint. Stek i flytande margarin. Smaksätt med salt och peppar. Skölj spenatbladen ordentligt
Spenatsallad med ädelost

Spenatsallad med ädelost

Rosta nötterna i 200 graders varm ugn i 5­8 minuter. Gnugga bort skalen mellan hushållspapper och hacka dem grovt
Bakkoula spenatsallad

Bakkoula spenatsallad

Lägg spenaten i kallt vatten i 10 minuter, skölj den sedan väl och grovhacka den. Hetta upp olja i en stekpanna, pressa ned vitlöken i stekpannan och tillsätt paprikapulver, spiskummin och kajennpeppar
Spenatsallad med ädelostdressing!

Spenatsallad med ädelostdressing!

Du behöver. 100 gram babyspenat. 2 skivor lantbröd. 50 gram valnötter. 50 gram ädelost. 2 dl grädde. 1/2 citron. salt och peppar