Lägg upp pastan på en tallrik, toppa med spenatröran och strö över riven ost. Torkning och konservering är utomordentliga sätt att bevara livsmedel på men likväl var det en fantastisk uppfinning som uppfanns där av Clarence Birdseye på andra sidan Atlanten i slutet på 1920-talet
Inlägget Kikärts och spenatröra dök först upp på BakingBabies. Kikärtor är nyttigt och supergott. Den här festliga röran funkar perfekt på en bit surdegsbröd eller som vegetariskt tillbehör till ris eller bulgur
Bra snabbmat som faktiskt ser rätt avancerad ut. Spenat- och lökröran är kul som variation till allt blomkålsmos och den kan bli väldigt mättande om du tar i rejält med smör
Till detta serverades det, som jag döpt det till, "spenatröra". Gör under tiden "spenatröran". Om man vill kan man även blanda i kokt pasta i "spenatröran"
Woop woop, då var äntligen den äckliga magsjukan i princip över. Passade på att gör denna lilla rätt till en lättare lunch, funkar nog precis lika bra som frukost eller förrätt
Även här använde jag mig av aubergine och diverse andra resten aom jag hittade hemma. ½ aubergine½ gul lök6 fryska spenatknytten1-2 tsk tandorikrydda1/4 halloumiost1 vitlök1 dl creme fraisheSaltPepparSkär auberginen i mindre bitar, gör samma sak med osten och vitlöken, den gula löken hackas grovt
Idag provade jag att fylla smördeg med en lax- och spenatröra som visade sig vara en riktig hit. Gillar man som jag lättlagad och god mat så kommer här ytterliggare ett guldkorn
Kanske kan man göra dem lite mindre så att de skulle passa som tilltugg till drinken eller som en förrätt och fylla dem med något extra gott som fetaost, tomater och rökt skinka, eller brieost och kyckling, någonslags spenatröra, grillad paprika eller liknande…