Fyll sedan pajskalet med ägg- och spenatblandningen. Ställ tillbaka stekpannan på plattan på medelhög värme och stek i några minuter så att pajskalet börjar tillagas, sedan sätter du in stekpannan i övre delen av ugnen
Pajskal. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet
Lägg grönsakerna i pajskalet. Blanda mjöl och dill i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt kallt smör i bitar och kör till en smulig massa
1Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225 grader, 10 minuter. 1Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet
Grovhacka spenaten och fördela spenat, lök och ost i pajskalet. Grädda pajskalet i 10 min. Om man vill kan man smula på spenaten 100 g fårost ( grekisk feta)
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i spenaten. Blanda grahamsmjöl, dinkelmjöl och salt. Tillsätt olja och rör i vatten tills degen är lite smulig men ändå håller ihop
Lägg fyllningen i pajskalet, häll över stanningen. Vegansk spenatpaj med tofu och oliver. Vegansk spenatpaj, 4-6 portioner (beroende på hur hungriga ni är, med en stor rödkålssallad och bröd vid sidan räcker pajen såklart till flera)
Nagga pajskalet med en gaffel. Fördela spenaten i pajskalet. Täck över med plast och ställ pajskalet i kylen, ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter