Skär smör i kuber, knåda ihop med mjölet och ett par nypor salt. Gott med sallad till. 1 paket frystbladspenat, ca 500 gram - (gott att använda färsk men det måste vara ordentlig volym - 0,5 kg). På med en skvätt vinäger (ca 1 tsk). 1 paket frystbladspenat
5 dl skalade sesamfrön 40 g Smör 1 msk Fiberhusk 1 tsk Salt 1 st Ägg Fyllning 1 st gul lök 300 g färsk eller frystbladspenat smör till stekning 1 krm muskotnöt 4 st Ägg 2 dl crème fraiche 200 g hårdost Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Finfördela smöret med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa. Kavla ut och täck formen med degen eller tryck ut den i formen mot kanterna
Meatless monday idag så varför inte tipsa om en god vegetarisk paj med fyllning av keso och spenat. Om du är vegan eller inte vill äta ägg och keso så finns pajrecept HÄR (ersätt köttbuljongen med grönsaksbuljong) och HÄR
Lägg över fräset i pajskalet tillsammans med tomater och basilika. Pajdeg1 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl1/2 dl smör1/2 dl kesellaFyllning1 paket frystbladspenat (250 g)1/2 gul finhackad lök2 msk olivolja12 hackade soltorkade tomater2 dl färsk hackad basilika100 g fetaost2 ägg2 dl mjölk1 dl lagrad ost1/2 tsk saltsvartpeppar1. Arbeta ihop pajdegen med fingrarna eller i en matberedare2. 1 paket frystbladspenat
Variationen med att göra paj är så underbart, antingen kan man ha många ingredienser och få fram en god smak och ibalnd kan några få ingredienser göra susen- så i detta fall