Igår kväll blev det en gammal favorit i repris - Spenatlasagne med fetaost. Spenatlasagne med fetaost 3-4 port Spenatröra 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 250 g fryst hackad spenat 1 burk skivade champinjoner Vit sås 25 g smör eller margarin 2 msk vetemjöl till redning 4-5 dl mjölk 25 g riven ost salt & peppar Lasagneplattor 200 g fetaost Riven ost Skala och strimla löken, stek den mjuk i stekpannan tillsammans med pressad vitlök Låt champinjonerna rinna av och låt dem steka med löken Tillsätt spenaten och låt den steka med tills det mesta överskottsvattnet är borta Smält smöret i en kastrull Vispa i mjölet och låt det blanda sig med fettet ordentligt Häll i mjölken, lite i taget och låt det koka ihop till en medeltjock sås (inte för mjölkig och inte för grötig) Ta kastrullen från värmen och tillsätt osten, rör om tills den smält Smaka av med salt och peppar Sätt ugnen på 225-250°C (kan vara olika beroende på lasagneplattorna, kolla på paketet) Smörj en gratängform Häll ett lager vit sås i botten, lägg ett lager lasagneplattor ovanpå Fördela lite spenatblandning jämnt över plattorna, häll på sås och smula fetaost över Lägg på en ny platta och upprepa Täck det övre lagret med lite riven ost (kan uteslutas) Grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneplattepaketet, min tog 15-20 min vid 250°C Foto
Spenatlasagne med champinjoner. Spenatlasagne med champinjoner. Idag körde vi vegetarisk till middag. En härlig färsk pasta med fyllning av spenat och tomatröra med champinjoner
Sätt ugnen på 180 grader. Tomatsås. Hacka löken, sellerin och morötterna. Hetta upp en panna med olivolja. Lägg i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftan och stek allt utan att det får färg
12 st gröna spenatlasagneplattor. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en gryta med smör. Tillsätt cocktailtomater och krossade tomater, och låt det koka upp
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg