Spenatlasagne recept

Nyttig spenatlasagne

Nyttig spenatlasagne

Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olja. Tillsätt tomater, örtkrydda, salt och peppar. Låt koka i 10 minuter
Spenatlasagne

Spenatlasagne

Tina och hacka spenaten. Skölj och skiva purjolöken och fräs i en stekpanna med olja. Tillsätt spenat och hela tomater med spad och koka i 5 minuter
Spenatlasagne

Spenatlasagne

Skala och tärna moroten. Skär squashen i halvmånar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morot och all lök i en stekpanna med olja
Spenatlasagne

Spenatlasagne

En vegetarisk lasagne som gillas av både barn och vuxna. 4 portioner. Sås. 25 g smör. 4 msk vetemjöl. 7 dl standardmjölk
Spenatlasagne

Spenatlasagne

Ta ut spenatlasagnen när den fått fin färg och servera direkt. Grädda spenatlasagnen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter
Spenatlasagne

Spenatlasagne

Igår kväll blev det en gammal favorit i repris - Spenatlasagne med fetaost. Spenatlasagne med fetaost 3-4 port Spenatröra 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 250 g fryst hackad spenat 1 burk skivade champinjoner Vit sås 25 g smör eller margarin 2 msk vetemjöl till redning 4-5 dl mjölk 25 g riven ost salt & peppar Lasagneplattor 200 g fetaost Riven ost Skala och strimla löken, stek den mjuk i stekpannan tillsammans med pressad vitlök Låt champinjonerna rinna av och låt dem steka med löken Tillsätt spenaten och låt den steka med tills det mesta överskottsvattnet är borta Smält smöret i en kastrull Vispa i mjölet och låt det blanda sig med fettet ordentligt Häll i mjölken, lite i taget och låt det koka ihop till en medeltjock sås (inte för mjölkig och inte för grötig) Ta kastrullen från värmen och tillsätt osten, rör om tills den smält Smaka av med salt och peppar Sätt ugnen på 225-250°C (kan vara olika beroende på lasagneplattorna, kolla på paketet) Smörj en gratängform Häll ett lager vit sås i botten, lägg ett lager lasagneplattor ovanpå Fördela lite spenatblandning jämnt över plattorna, häll på sås och smula fetaost över Lägg på en ny platta och upprepa Täck det övre lagret med lite riven ost (kan uteslutas) Grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneplattepaketet, min tog 15-20 min vid 250°C Foto
Spenatlasagne

Spenatlasagne

Återigen en favorit i repris. spenatlasagne. Rätten gillas av både barn och vuxna och är ett av alla sätt att få barn att äta grönsaker
spenatlasagne

spenatlasagne

härliga smaker i denna enkla spenatlasagne. Från boken “Saras Kök” kommer denna otroligt goda spenatlasagne
Spenatlasagne

Spenatlasagne

Spenatlasagne med champinjoner.   Spenatlasagne med champinjoner. Idag körde vi vegetarisk till middag.  En härlig färsk pasta med fyllning av spenat och tomatröra med champinjoner
Snabba spenatlasagnen

Snabba spenatlasagnen

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Rör i pastasåsen
Spenatlasagne

Spenatlasagne

Sätt ugnen på 180 grader. Tomatsås. Hacka löken, sellerin och morötterna. Hetta upp en panna med olivolja. Lägg i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftan och stek allt utan att det får färg
Spenatlasagne med salsiccia

Spenatlasagne med salsiccia

12 st gröna spenatlasagneplattor. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en gryta med smör. Tillsätt cocktailtomater och krossade tomater, och låt det koka upp
Saftig spenatlasagne

Saftig spenatlasagne

Spenatlasagne innehåller lasagneplattor, så du som äter enligt Handfast-minus får vänta tills du uppnått viktbalans innan du lagar den
Mozzarella- och spenatlasagne

Mozzarella- och spenatlasagne

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg
Mozzarella- och spenatlasagne

Mozzarella- och spenatlasagne

ca 400 g lasagneplattor 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 röda paprikor smör, att steka i (eller olja) ca 500 g fryst bladspenat 500 g krossade tomater [500 g] 0,5 dl tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten flingsalt svartpeppar, nymalen 1 msk torkad timjan (eller oregano) 2 mozzarellaostar (à 125 g) 1 dl soltorkade tomater i olja 1 dl parmesanost, finriven