Sparristider recept

Sparristider

Sparristider

Nu har den svenska sparrisen nått grönsaksdiskarna på Kungsholmen och sparrisodlarna på Österlen kan ta lite semester
Parmalindad sparris

Parmalindad sparris

En härlig bufférätt eller förrätt så här i sparristider. Ingredienser till 6 bufféportioner. 1 bunt färsk grön sparris
Vårgrön sparrissoppa

Vårgrön sparrissoppa

Nu har våren äntligen kommit och då är det sparristider. Nu har våren äntligen kommit och då är det sparristider
Tvårättersmiddag som andas vår

Tvårättersmiddag som andas vår

(Här hittar ni ännu ett recept som jag tror skulle passa bra att använda svartrot istället för sparris, eller så håller ni er till sparristiderna kommer)
Sparrissoppa 2.0 - nu med getostkräm!

Sparrissoppa 2.0 - nu med getostkräm!

Nu är det sparristider, eller som de sparriskära tyskarna kallar det. "Spargelzeit". Det är ingen överdrift att säga att tyskarna är galna i sin sparris
Sparrisrisotto

Sparrisrisotto

Från maj och fram till midsommar ungefär är den bästa sparristiden. Så nu ska man passa på att frossa i det
Vårgrön sparrissoppa

Vårgrön sparrissoppa

Maj och fram till midsommar ungefär, är allra bästa sparristiden, så nu passar jag på att njuta av den läckra primören, både på längden och tvären, gratinerad, ugnsbakad, i omelett, på pizza
Sparristid

Sparristid

Svensk sparris var billigare än utländsk när jag köpte igen. Det gällde den här bunten. Jag måste ändra mina tidigare uppgifter

Sparristider

Sparris är en härlig delikatess. Perfekt som tillbehör till kött och fisk. Tricket är att inte koka den inte för länge utan låt den ha kvar lite av sitt tuggmotstånd

Parmesan, anyone?

I sparristider gör den sig utmärkt grovriven i mängder. 18 kilo ost är vad vi hyvlar, gratinerar och river i oss per person och år