Skär sparrisstängerna i centimeterlånga bitar. Hacka det vita på knipplökarna och fräs det i smöret i en kastrull tillsammans med de skurna sparrisstängerna
Samla ihop några sparrisstänger och linda in dem i några skivor bacon. Något som är otroligt gott att ha som tillbehör när man grillar, det är baconlindad sparris
Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor
50 g 5 st sparrisstänger , tunt skivade. 1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Dippsås. Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig
Förutom att vi fick tre vackra buntar av finfina sparrisstänger så fick vi dessutom en stor påse fylld av sparrissnuttar, ni vet dom där ändbitarna man får över när man knäcker till sparrisen i nedre änden
Hacka sparrisstängerna grovt och lägg i kastrullen. Sparrissoppasparrischarlottenlökbuljong (grönsak eller kyckling)matlagningsgräddemejrampastisHacka charlottenlöken och fräs i en kastrull
5 gröna sparrisstänger. 5 gröna sparrisstänger. Vad gör jag inomhus. Jag borde vara ute. Solen ligger som ett täcke över Oslo, och bara en enstaka fjordvind svalkar ibland