Skär till fläskkarrén så att den får jämna sidor och blir rektangelformad. Salta och peppra. Bryn fläskkarrén i stekjärn på alla sidor, glöm inte kortsidorna
Lägg i sparrisknopparna och -stjälkarna efter halva koktiden. Skär bort den nedre delen av sparrisstjälkarna, lägg knopparna åt sidan, skala stjälkarna och skär dem i bitar
Solen skiner utanför fönstret och vårkänslorna spirar. Idag är det skärtorsdag och jag funderar starkt på att ta kvasten och dra iväg till Blåkulla en sväng
Allra överst ett par fina sparrisknoppar. Ostpajer med färdig smördeg gillas. Bara att skära till de färdigkavlade plattorna, lägga i formar, fylla och sedan in i ugnen
Stek sparrisknopparna hastigt i smör. Garnera med sparrisknoppar och servera med risotton. Från vänster. Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr. En perfekt soppa att laga under sparrissäsong. Servera den till förrätt eller som en middag med något gott bröd till
Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr. Snabb soppa när du är på språng eller har en jäktad dag då är denna rätt kanon för den är både god och enkel att slänga ihop
3 sparrisknoppar gärna grön. Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta. Bryn matfettet, lägg i köttet och stek ca 2 min på varje sida, tills köttet fått fin färg