Spansk tonfisk recept

Tonfisk, en kaka och mera fix!

Tonfisk, en kaka och mera fix!

I fredags blev det tonfisk med avokadosalsa och chilimajonnäs, mycket gott. TonfiskJag har svårt för konserverad tonfisk (likaså konserverade musslor)
Spansk tonfisksallad

Spansk tonfisksallad

På bilden har jag serverat spanska morötter till – de steks i olivolja med vitlök och grön chili och kryddas med citron och flingsalt – mycket gott
Fyllda piroger med tonfisk

Fyllda piroger med tonfisk

Blanda i tonfisken och löken tillsammans med osten och kryddorna i en skål och smaka av. 1 burk tonfisk i olja
Den sesampanerade tonfisken

Den sesampanerade tonfisken

Nu sover de i alla fall äntligen och jag tänkte återkomma med den här tonfisken som ni är flera som har efterfrågat
Ubåtsmackor med tonfisk

Ubåtsmackor med tonfisk

Tonfisk- och äggsallad. Häll av vattnet från tonfisken och lägg fiskköttet i en bunke. Klicka i ägg- och tonfiskssalladen
Pasta “tonnesca”

Pasta “tonnesca”

Dessutom hittade jag en burk spansk grillad paprika som också slank ner med de hackade tomaterna och chili tillsammans med lök och vitlök som långsamstekt för att få fram härlig söta smaker
Piroger med räk- och tonfiskfyllning

Piroger med räk- och tonfiskfyllning

Hacka löken och paprikan och fräs den lätt, häll i räkor och tonfisk (häll av oljan från tonfisken), koka tills räkorna blir rosa
Tonfisksallad med tärnad potatis

Tonfisksallad med tärnad potatis

Ofta gjorde de även en Spansk Bondomelett/Tortilla också. Denna tonfisksallad brukade mina föräldrar ofta ha med sig på pic-nic
Två Palmafavoriter!

Två Palmafavoriter!

Den senaste åren har jag verkligen kommit att uppskatta spansk mat. Som amuse bouche fick vi en röra med tonfisk och ägg på bröd som var jättegod och sen åt vi så många gourmetpinxtos vi orkade med
Lördags meny...

Lördags meny...

Marinera tonfiskskivorna i lite citronsaft, salt, peppar och skivad chillipeppar i någon timme. Tonfisken tar bara några minuter på grillen

Barcelona tips!

Där finns allt du har lust på om du är ute efter genuin spansk mat. Chipirones (friterad pyttebläckfisk) och Ensalada Rusa (krämig sallad med tonfisk, ärtor, potatis, hackat ägg mm
En fräsch brunch!

En fräsch brunch!

Spansk-franska smaker – råstekt potatis förstärkt med morötter, lök, röd paprika, chili, vitlök och örter serverad med pocherade ägg och fin tonfisk samt en hemslungad majonnäs

Spansk Tortillia med tonfisk

Blanda tonfisk med potatisen, svampen och grönsakerna. tonfisk. Recept. Maria E. tis, 2013-07-30 08. 36. 50min. (1)