Det finns många recept om tapenade på Internet men jag brukar göra detta spanskt recept som kommer från Almería (söder / ost om Andalusien), när har jag inte så mycket tid för att laga mat även den olivröran är perfekt för att servera som en tapa tillsammans med rostade brödbitar, skinka, hårdost och pan tumaca
) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka
Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spanskserranoskinka och syrlighet från dressingen
Machegoost är en spansk ost som påminner om parmesanost. Fyll med kallrökt eller lufttorkad skinka - kallrökt ger mer smak men konsistensen är densamma
Sparris känns som ett måste på en vårbuffé även om den svenska ännu inte har kommit till butikerna, men jag hittar fina gröna knippen med spansk ekologisk sparris
Ta ut pizzan och fördela parmaskinkan som du river isär lite med händerna. 100 g parmaskinka (el annan lufttorkad skinka). 100 g salami (styrka efter smak men italiensk el spansk sort)