Hetta upp olivolja i en stekpanna med hög kant och stek kycklingen runt om tills den fått fin färg. En mustig kycklinggryta med smak av rostad paprika och tomat som serveras tillsammans med ett gyllengult saffransris
Ta på olivolja och flingsalt. Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Olivolja. I helgen gjorde pappa en fantastiskt god middag - spansk Paella. Olivolja. Paella är en spansk risrätt och man kan variera ingredienserna i den, i vår hade vi räkor, musslor, chorizo och kyckling
1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
6 portioner Spansk kycklinglåda. Ca 0,5 dl olivolja 6 portioner Spansk kycklinglåda. Ca 0,5 dl olivolja. Mat som sköter sig själv i ugnen är både bekvämt och gott
olivolja till stekning. Många spanska fiskrätter har såser gjorda med mandel, hasselnötter, eller pinjenötter, ibland i kombination med tomater och saffran
4 msk olivolja. Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt
Spansk potatisomelett med ost och lök. Spansk potatisomelett med ost och lök. 2 msk olivolja. Hetta upp olivolja i en stekpanna, ca 28 cm i diameter. ca 4 portioner 2 msk olivolja
På spanskt vis brässerade jag sparrisen i olivolja tillsammans med bankad vitlök. Det är små gröna paprikor som man steker i olivolja och kryddar med flingsalt
Olivolja eller mjölkfritt smör att steka i. Det är tortilla, spansk potatisomelette. Stek löken, vitlöken och potatisen i olivolja eller mjölkfritt smör på medelhög värme med lite salt och peppar tills den får fin färg och både potatisen och löken är helt genomstekta
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Stek löken, pepparfrukten & vitlöken i olivolja ca 2 min. 2 msk olivolja. 2 st spanska pepparfrukter. 2 msk olivolja