Ät antingen som brunch, lunch eller snabb middag. Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
I helgen gjorde pappa en fantastiskt god middag - spansk Paella. Paella är en spansk risrätt och man kan variera ingredienserna i den, i vår hade vi räkor, musslor, chorizo och kyckling
Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer. 2 st spanska pepparfrukter. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt
Potatisen kokade jag dagen innan när jag ändå kokade potatis till middagen. Fransk potatissallad med serrano, fetaost och nektarin passar varma dagar som lunch
Före middagen serverades champagne tillsammans med lite plockmat, spansk tortilla med aioli, crostini med färskost med örter och lufttorkad skinka samt små salta kex med crème fraiche, hackad rödlök och röd caviar
Spansk och sydamerikansk mat. Fin och mycket enkel mat till middag Jag lät marinera en fläskytterfilé på 800 gram med färsk chili och färsk basilika samt honung, olja, vitlökskross, hack från det gröna på gul lök i knippe, bbq-sås, mörk soya, dijónsenap samt salt och svartpeppar
Vill du ha mer currysmak så kan du tillsätta någon tsk garam masala och en spansk chilifrukt. Men ändå orkar man inte äta så mycket, fast det är bra då räcker det till middagar i veckan
Sparris känns som ett måste på en vårbuffé även om den svenska ännu inte har kommit till butikerna, men jag hittar fina gröna knippen med spansk ekologisk sparris