Lax. • Finhacka dill och strö över mycket på laxen. • Skiva några bitar citron och lägg över laxen. Lax. 1 laxfilé per portion. 1 spansk peppar röd. 1 laxfilé per portion. 1 spansk peppar röd
Enkelt, snabblagat och gott, ugnsbakad lax med ett täcke av cashewnötter, vitlök och sweet chilisås. Servera laxen med ris, tomater, sweet chilisås och gärna inlagd ingefära
Citronglacen är nu klar att pensla på laxen senare. Eller vänd laxen i olja och grilla på utegrill. Lägg över laxen i en ugnsform eller behåll laxen i stekpannan om den tål ugnen
Lägg ner gurka morötter och spansk peppar. De serverade tonfisk, men det är svårt att hitta tonfisk av samma kvalitet i Sverige, så jag använder lax istället
Vi får en fantastisk frukostbuffé på hotellet, med Spansk Cava till för den som så önskar. Den här laxrullen gjorde jag nu i vår i Turkiet, hade tagit med ett paket rökt lax hemifrån
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och strö på flingsalt. Servera laxen till nudelsalladen. Ugnsbakad lax med nudelsallad4 portioner4 st portionsbitar laxfiléer1 msk flingsaltNudelsallad. 4 portioner äggnudlar1 röd spansk peppar1 kruka koriander2 msk rostade sesamfrönDressing. Stek laxen ca 15 minuter i mitten av ugnen. 4 st portionsbitar laxfiléer
Grilla laxen och potatisen, först på direkt värme och sedan på indirekt värme utan lock. 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar. 11 mild spansk pepparfrukt. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten. 1Servera den nygrillade laxen och potatisen med chilimajo och salsa