Spansk fårost recept

Musslor med sting

Musslor med sting

Om du vill kan du också tillsätta lite riven Manchego – spanskfårost över. Riven spansk Manchego, ca 1dl. Riven spansk Manchego, ca 1dl
Delikatesshandlat!!

Delikatesshandlat!!

- Spansk korv som vi nog alla någon gång ätit. - En hård fårost som är min absoluta favoritost. Nu mina vänner vill jag  t i p s a  er om nåt
I mitt kylskåp

I mitt kylskåp

Spansk, lagrad fårost som är min absoluta favoritost. De här tre produkterna får gärna bo i mitt kylskåp
Fylld bläckfisk i tomatsås

Fylld bläckfisk i tomatsås

2 dl grovt riven Manchego spanskfårost (om man vill). 2 dl grovt riven Manchego spanskfårost (om man vill)
Italiensk frukost

Italiensk frukost

Den består av perfekt solmogen krämig avokado med goda spanskafårostar såsom Manchego etc. När vi är hos Moster i Spanien njuter vi “spansk frukost”
Manchego med honungsmousse

Manchego med honungsmousse

Manchego (en spanskfårost)Bröd eller kex (jag köpte en fullkornbaguette). Förra veckan var vi och åt tapas på Tilltugg i Uppsala

Spansk sallad

200 g manchego, spanskfårost, ej för lagrad. 1.  Lägg skinkan på bakplåtspapper och tillaga i ugn ca 1 timme

Sallad med manchego-ost

Skala och skär rotsellerin i cm stora tärningar. Bryn dem i olivolja i het stekpanna runt om, Minska värmen och stek tills de är mjuka, ca 5 min

Ostfyllda aprikoser

spanskfårost riven. Blanda samman grönmögelost med riven fårost, crème fraiche och pekannötter. Lägg aprikoserna i en skål och täck dem med vatten

Balsamicomarinerade Manchego

spansk hård fårost. Finhacka dragon. Blanda balsamvinäger, olivolja och dragon. Skär osten i centimeterkuber

Rotfruktsrösti med kotlettbacon

1/2 dl parmesanost eller Manchego, spanskfårost, riven. 1.  Skala och riv potatis och rotfrukter på den grova sidan av rivjärnet eller i matberedare

Ostfyllda aprikoser

 Blanda samman grönmögelost med riven fårost, crème fraiche och pekannötter. 2 dl Manchego spanskfårost, riven

Gratinerade kalkonfiléstubbar

2 dl riven Manchego, spanskfårost eller liknande ost. 1.  Putsa och skär filén i 3 cm tjocka bitar. Salta och peppra köttet