Lägg ner spanska pepparn, buljongtärningarna, krossade tomaterna och lite vatten. 1 msk chilipulver. 2 st skivade spansk peppar. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 st skivade spansk peppar. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Nästa gång du gör en chiligryta, utrusta dig då med en liten bit mörk choklad. Det gäller för den här vegogrytan, men naturligtvis även för alla andra chiligrytor med högrev eller köttfärs
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. 3 chili kan uteslutas. 1 tsk chilipulver
God vegetarisk variant av chili con carne, där jag ersatt köttfärsen med röda linser. Välj själv hur stark du vill ha grytan genom att anpassa mängden chili och cayennepeppar
Tillsätt gul lök, vitlök, och spansk peppar och fräs en stund till. Tillsätt krossade tomater, salt, chilipulver, svartpeppar, kanelstång, fond och vatten
Hacka lök, vitlök, paprika, spanskpeppar och purjolök och fräs tillsammans med kryddorna. Chili con carne har alltid varit synonymt med den där köttfärsröran och vitabönorna som serverades i skolköket när man var liten
Under alla mina besök i olika delar av Frankrike genom åren, så är det inte så ofta jag stöter på vegetariska menyer, men när vi besökte den lilla mysiga restaurangen Ti Toques i Juan-les-Pins förra onsdagen hittade jag en sådan och det var deras Chili con Tofu som gav mig inspiration till Chili con Halloumi, som jag skapade i går