en näve kokta bönor eller annan grönsak typ broccoli, ärtor, mangold. Därför får den här skapelsen på våra spanska grillrester heta spansk chorizofrittata, som en blinkning till vår italienska sommarsemester förra året
Kärna ur chili (spansk peppar) och skär i strimlor. Stekta svarta bönor. Stekta svarta bönor. Lägg i bönorna och kryddorna – och fräs tills allt är färdigt
Det här med linser och bönor är faktiskt något nytt för mig. Nu känner jag att både linser och en del bönor har blivit en del av vår vardag, så, jag lyckades Jag tycker alltid det är extra kul när något av barnen gillar det jag bjuder på och Ofelia älskar linser, Vilgot har ju ätit det precis som allt annat, Cassiopeja gillar inte någon sort, men kan äta linser när jag har det i grytor
Häll i vin och kokspad från de vita bönorna. I den här rätten har jag tagit sydfransk husmanskost – tomater, vin, vita bönor, timjan och vitlök – och kombinerat det med revbensspjäll som fått koka i 2,5 timmar. 2 chili, spansk peppar. 1,5 dl kokspad från de vita bönorna. 7,5 dl kokta vita bönor. Börja med att blötlägga 3 dl vita bönor. Lägg i bacontärningar och vita bönorna efter 2 timmar och koka sammanlagt i 2,5 timmar
1 hel röd spansk chili (ger lite mer smak och hetta). Stek köttet, och häll i vatten för att vispa ur pannan och spar stekskyn och häll över i en gryta
Jag gjorde därför min egen tolkning av chorizo och bönor. Skölj bönorna och låt dessa rinna av i en sil, skiva chorizon tunt, lägg bönor och chorizo på en tallrik eller i en matlåda om dessa ska tas med som lunch eller utflyktsmat, ringla över olivolja och toppa med nymalen svartpeppar