Spandauer recept

Wienerbröd Spandauer

Wienerbröd Spandauer

Följ följande recept enligt bilderna till grunddegen för Wienerbröd.   Ca 32 stUgn. 250⁰C1 sats deg till Wienerbröd
Spandauer

Spandauer

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och mjöl och arbeta in smöret klickvis, gärna i bakmaskin
Spandauer med citronfyllning

Spandauer med citronfyllning

Gör degen enligt receptet på gifflar. Rör ihop keso, ägg råsocker, rivet citronskal och pressad citronsaft till fyllningen
Berlin

Berlin

Efter lite kultur tog vi tåget till Berlins största julmarknad, Spandauer Weinachtsmarkt. Så är jag på engelsk mark igen efter en intensiv långhelg i Berlin hos min amerikanska kompis Thad

Spandauer

1) Smula jästen i en bunke. Häll lite av mjölken över jästen. Rör tills det har löst sig. Tillsätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och nästan allt mjöl

Spandauer

Det resulterade i spandauer. Både jag och min syster har en förmåga att när uttråkningen slår till och regnet öser nerså bakas det

Spandauer med citronfyllning

1.  Gör degen enligt receptet på gifflar. 2.  Rör ihop keso, ägg råsocker, rivet citronskal och pressad citronsaft till fyllningen

Spandauer

1.  Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och mjöl och arbeta in smöret klickvis, gärna i bakmaskin

Wienerbröd

Spandauer. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt salt, socker och ett uppvispat ägg. Rör i så mycket mjöl att degen går lätt att forma