Spaghetti vongole recept

Tinas Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole

Tinas Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole

Skala och skiva lök och vitlök, dela tomaterna (om dom är stora) och strimla chilin. Fräs lök, tomater, oliver, vitlök, och chili i olivolja i en bred låg kastrull
Spaghetti vongole - Paolo Robertos recept

Spaghetti vongole - Paolo Robertos recept

Låt spaghettin koka i spadet tills den är “al dente”. 400 g spaghetti. 1 kg vongolemusslor (eller hjärtmusslor). 400 g spaghetti 1 kg vongolemusslor (eller hjärtmusslor) vatten salt 2 msk vatten 4 msk vitt vin 4 msk olivolja 2 klyftor vitlök, lätt krossade 8 stjälkar bladpersilja 1 msk smör havssalt svartpeppar 1,5 msk bladpersilja, hackad bladpersilja, att garnera med
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. vongolemusslor. Lägg i spaghetti och musslor samt häll på buljong och smör
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Färska små hjärtmusslor, vongole på italienska, som ångas i vitt vin med olivolja och vitlök och blandas med nykokt pasta med det rätta al dente-bettet
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Servera med nykokt spaghetti. Lägg i resterande ingredienser förutom vongolen (räkorna). Tillsätt då vongolen (räkorna) och låt
Pasta vongole

Pasta vongole

Rensa och skölj vongole. Koka dem på högsta värme under lock, vongole ca 2 minuter, hjärtmusslor 3-4 minuter, blåmusslor ca 5 minuter. 1 st vongole. 350 g spaghetti
Spaghetti alla bucaniera

Spaghetti alla bucaniera

Låt spaghettin rinna av i ett durkslag. 1 st burk vongole musslor. Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Pasta vongole  musselpasta

Pasta vongole musselpasta

Vänd ner persilja och avrunnen spaghetti. Koka upp pastavatten med salt. Tvätta musslorna och släng dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar dem lätt mot köksbänken
Pasta med hjärtmusslor

Pasta med hjärtmusslor

Den vanligaste pastasorten är spaghetti men jag tycker att det passar bättre med linguine. Som musslor används traditionellt italienska vongole musslor men jag använde hjärtmusslor
Hjärtmusslor med linguine

Hjärtmusslor med linguine

Man kan äta dem som de är som förrätt eller som här blandad med pasta såsom linguine eller spaghetti
Spaghetti con cozze o vongole

Spaghetti con cozze o vongole

eller vongolemusslor. 500 g spaghetti. Kontrollera så att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken och de som inte sluter sig då slängs

Spaghetti con cozze o vongole

500 gram spaghetti. 1 kg blåmusslor , färska, eller vongolemusslor. 1. Kontrollera så att alla musslor är stängda

Spaghetti vongole

Undertiden som spaghettin kokar så hinner du klart med vongolesåsen. Koka spaghettin. Har du svårt att hitta färska vongolemusslor så finns det alternativ
Spaghetti con cozze o vongole

Spaghetti con cozze o vongole

500 gram spaghetti (jag tycker det är gott med en lite tjockare spaghetti till den här rätten men man gör så klart som man vill. 500 gram spaghetti (jag tycker det är gott med en lite tjockare spaghetti till den här rätten men man gör så klart som man vill

Spaghetti Vongole

Spaghetti el Linguine. Pasta vongole är en rätt som jag ofta väljer när jag är ute på restaurang. Blanda såsen med nykokt spaghetti eller linguine
Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Nåja, jag måste ju bidra med min egen Spaghetti Bolognese, idag lagad i en ny manick jag fått skickad till mig