Det är en god pastarätt som du lagar på den tiden det tar för spaghettin att koka. Blanda krabbsåsen med den nykokta spaghettin, strö över hackad persilja och riven parmesan och svartpeppar
Häll av vattnet och blanda spaghettin med såsen. 500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1500 g spaghetti. 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten. Koka upp cirka 4 liter saltat vatten, lägg i spaghettin och sjud i 8-10 minuter
Tillsätt sedan krabban och värm den hastigt, annars blir den seg. SPAGHETTI MED KRABBSÅS. 4 portioner spaghetti. 2 burkar inlagd krabba (salladskrabba) à 170 g. 4 portioner spaghetti. 2 burkar inlagd krabba (salladskrabba) 170 g
CHAMPINJONSPAGHETTI. Spaghetti hör till de råvaror som lätt låter sig kombineras med både grönsaker, kött eller fisk, ost, skaldjur och kryddor till goda, lättlagade rätter