Tag upp musslorna med en slev och koka ner buljongen något. Vänd ner musslor och spagetti. 1400 g spaghetti 2 kg blåmusslor 4-5 msk olivolja 1 röd chilifrukt 3 schalottenlökar 4 klyftor vitlök 1 kruka bladpersilja 250 g körsbärstomater 3 dl vitt torrt vin 0,5 citron 1-2 msk smör saltKoka spagettin enligt anvisning paketet
Häll i vatten och buljong, låt småputtra några minuter. Spagetti. 1/2 buljongtärning. 1/2 buljongtärning. “fattigmansmat” eller studentmat kändes dagens middag som
Koka upp buljongen. Serveras förstås med spagetti, då är dom som allra godast. Rulla dom till små bollar och klicka ner i den kokande buljong några i taget
Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré, salt, peppar och oregano och sjud i 20–60 minuter. Skala och finhacka lök, vitlök, persiljerot och morot, och i en stekpanna med olja
Lägg i buljongen, sojan och de krossade tomaterna. 2 dl köttbuljong. 2 dl köttbuljong. Hejsan, nu har jag min egen plats på bloggen med och kommer uppdatera er med recept som jag gör
Tillsätt sedan krossade tomater och buljong. Men nu har jag gjort ett ryck i alla fall, idag blev det en morotssås som jag hade spagetti till, grymt gott med lite riven parmesanost på
Servera med spagetti eller annan pastasort och kanske någon grönsak. Koka blomkålsbuketterna i grönsaksbuljongen tills de mjuknat lite men fortfarande har lite spänst kvar
Frikadeller i tomatsås med spagetti. Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker