Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och hälften av osten. (ev smör att steka fläsket i). Rör ner fläsk- och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens
Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet (eller vin)Ta stekpannan från värmen igen och tillsätt ägg och ost blandningen, blanda snabbt ihop alltsammans
När blandningen precis börjar tjockna (även här är det viktigt att inte vänta för länge så det blir äggröra istället) tar du kastrullen från plattan och blandar ner bacon och spagetti
Låt såsen tjockna något och lägg i köttbullarna. Forma färsen till runda köttbullar och stek dem i en stekpanna tills de fått fin yta, de ska inte vara genomstekta för du kokar dem klart i såsen sen
Låt den svalna och tillsätt färsen tillsammans med ägg, persilja, salvia, citronskal och ost. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja