Spätzle recept

Spätzle med ost

Spätzle med ost

När dina spätzle flyter upp till ytan är de klara. Du kan nu servera spätzle med en god sås och en god köttbit eller göra "Käsespätzle", dvs
Spätzle med rödbetssås, fetaost och ruccola

Spätzle med rödbetssås, fetaost och ruccola

Jag köpte hem färska spätzle (en tysk variation på pasta kan man säga) och förkokta rödbeter. Om ni inte kan hitta färsk spätzle i affärerna där hemma, så fungerar denna sås precis lika bra till färsk gnocchi (och om ni tvärtemot vill spendera lite tid i köket så är det superlätt att göra egen gnocchi - mitt recept hittar ni här)
Gulaschgryta med Spätzle

Gulaschgryta med Spätzle

Spätzle. Blir det spätzle över är dom goda att steka i lite smör. Spätzle. Grovhacka löken. Fräs löken och köttet
Gulasch med spätzle

Gulasch med spätzle

Spätzle, sydtyskarnas svar på italienarnas pasta och och våran potatis. Även i Österrike och norditalien uppe i Dolomiterna har jag ätit dessa fantastiskt god nudlar eller vad man nu ska kalla dom, spätzler helt enkelt

Käsespätzle -Sydtysk pastagratäng

Spätzle är en äggbaserad färskpasta som även kan ätas som tillbehör till andra maträtter, men det blir aldrig så vansinnigt gott som det här
Nässelspätzle

Nässelspätzle

Rätten jag gjorde är spätzle på nässlor. Nu yr snön här i Nyland, vårvädret är bortbytt till vinter igen
Glutenfri Spätzle

Glutenfri Spätzle

Svaret på bildgåtan är alltså en Spätzle-rivare. Tillsatte mjölk och grädde och till sist Spätzlen och hackad persilja

Spätzle

När dina spätzle flyter upp till ytan är de klara. Varvar med spätzle och riven ost. Nedersta lagret ska vara spätzle och översta lagret ost

Spätzle

Spätzle är färdiga när de flyter upp till ytan. Hetta upp smöret och slunga Spätzle i det tills den blivit het och har svällt något
Food pics from Budapest July 2011 part 1

Food pics from Budapest July 2011 part 1

Kalvpaprikás med galuska (ungersk gnocchi, spätzle, klimp)8. 1. Körsbär rétes (ungersk strudel)- ganska god förutom kärnan som visst var kvar

Spätzle

Rör ihop degen och arbeta den lite. Koka upp en stor gryta med vatten, salt och 1 msk olja. Forma som små droppar

Spätzle

Pressa ner pastan i det kokande vattnet med en spätzlepress, ( den liknar en vanlig potatispress, som också går bra att använda )

Brinnande pepparstek med spätzle

Spätzle. Spätzle. Bryn köttet hastigt och stek långsamt på medelvärme i ugn. Ta köttet ur pannan och ställ den på spisen

Skrei med tomater, zucchini och spätzle

Blanda ner zucchinin i spätzlen häll på lite olivolja. Lägg upp på varma tallrikar, lägg tomaterna runt spätzlen, på med torsken, örtoljan och parmesanosten