Spättfile recept

Panerad spättfilé

Panerad spättfilé

Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar. Doppa fisken först i ägget och vänd den sen i ströbrödsblandningen
Spättfilé Pikant

Spättfilé Pikant

SPÄTTFILÉ PIKANT. Rödspätta, en plattfisk som ingår i många goda rätter. Smaksätt den fina såsen med vitlök och dragon
Ansjovisfylld spättfilé

Ansjovisfylld spättfilé

Hacka ansjovisen, spara spadet. Skala och hacka ägget. Blanda samman ansjovis, hackad dill och hackat ägg till fyllningen
Spättfilé i cider

Spättfilé i cider

Skala och finhacka löken. Lägg den i en smord eldfast form. Strö över dragonen. Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt och peppar
Frasig spättfilé på rågbröd

Frasig spättfilé på rågbröd

Bred eventuellt lite smör på brödskivorna. Rör samman alla ingredienserna till remouladsåsen. Skölj fisken och låt den rinna av
Laxfylld spättfilé med saffranssås

Laxfylld spättfilé med saffranssås

Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet. Fördela laxskivorna över dem. Rulla ihop filéerna och lägg rullarna med skarven ner i en panna
Ostgratinerad spättfilé

Ostgratinerad spättfilé

Krydda filéerna, vik ihop och lägg dem i en smord form. Koka upp såspulvret med vatten och sjud någon minut
Ugnsbakad spätta (4 portioner)

Ugnsbakad spätta (4 portioner)

Detta är ett busenkelt sätt att laga riktigt god fisk. När jag lagade den igår serverade jag med smörstekt fänkål, tomat och hemmaodlade sockerärtor - men rätten passar också bra med blomkålsris
Fiskfralla

Fiskfralla

Ärtmos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den nästan mjuk. Lägg i ärterna och koka upp. Häll av vattnet, tillsätt grädden och mixa till ett mos
Ostgratinerad spättfilé

Ostgratinerad spättfilé

Krydda filéerna, vik ihop och lägg dem i en smord form. Koka upp såspulvret med vatten och sjud någon minut
Spättfilé i cider

Spättfilé i cider

Ugn 250 grader. Skala och finhacka löken. Lägg den i en smord eldfast form. Strö över dragonen. Skölj och torka av fisken

Fiskfralla

Ärtmos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den nästan mjuk. Lägg i ärterna och koka upp. Häll av vattnet, tillsätt grädden och mixa till ett mos
Tomatspätta med purjolök

Tomatspätta med purjolök

Ugn 225 grader. Skölj, ansa och strimla purjolöken fint. Lägg den i botten på en lätt oljad ugnssäker form
Spättalasagne

Spättalasagne

I måndags var det fisk till middagen. Jag hade köpt färsk spättfilé - jag gillar färsk fisk. - och med den gjorde jag på söndagen en sorts lasagne med zucchini