Spättafile med remouladsås recept

Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Ta en halv fiskfilé per smörrebröd och toppa medremouladsås, kapris och ett par citronskivor. Gör din egen remouladsås, det är enkelt och jättegott
Smörrebröd "Stjerneskud"

Smörrebröd "Stjerneskud"

Hacka picklade grönsaker, skär purjolöken tunt och blanda med grönsakerna. Remouladsåsen. Smaksätt med svartpeppar
Parmesanpanerad spätta

Parmesanpanerad spätta

Mät upp mjölet på en tallrik och blanda det med saltet och svartpepparn. Servera spättan med citronklyftor, sallad och kokt potatis
Panerad rödspätta

Panerad rödspätta

Vispa ägget. Häll upp mjölet på ett fat. Blanda curry, salt och ströbröd på ett annat fat. Vänd spättafiléerna i mjölet först därefter i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen
Panerad spätta

Panerad spätta

Servera gärma med potatismos och. remouladsås. Stek på 6-7 av 12, d v s medelvärme, i 2-3 minuter på varje sida utan att paneringen bränns (filéerna skall bli gyllenbruna)

Remouladsås

Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Hacka picklesen, skölj purjolöken och skär den tunt. Blanda pickles, purjolök, majonäs och creme fraiche i en skål

Dansk remouladsås

Mosa äggulorna med vinäger. Späd med olja lite i taget under vispning. Smaka av med salt och malen svartpeppar

Panerad ostfylld spättafilé

Lägg ihop två och två med en rejäl skiva ost emellan. Servera till kokt potatis och gärna en hemgjord remouladsås

Frasig fylld spättafile

Häll uppvispat ägg i en djup tallrik, häll ströbröd blandat med salt och peppar i en annan tallrik. Remouladsås