Spättafile koriander recept

Kokosspätta 4-5 port.

Kokosspätta 4-5 port.

Strö över hackad koriander precis innan serveringen. 600 g spättafilé1 tärnad squashsaften från 3 tsk riven ingefära2 hackade vitlöksklyftor1 strimlad fänkål4 dl kokosmjölk2 päron, delad i fyra klyftor och tunt skivad2 msk fisk- eller hummerfond1 msk röd currypasta4 msk hackad, färsk koriander1 msk cocosolja eller annan oljaFräs den tärnade squashen, hackade vitlöken och fänkålen tillsammans med saften från ingefäran i lite olja

Rödbetspuré till spättafilé

2 msk koriander. Skär av rödbetsblasten 3-4 cm ovanför fästet, låt rottråden vara kvar. Tvätta betorna och koka dem mjuka i vatten 15-40 minuter beroende på storlek

Thailändsk fiskgryta med bananer

Grovhacka koriandern. Smaka av och strö över räkorna, mangon och den hackade koriandern. 1 liten knippa färsk koriander (= halva krukan)

Asiatisk fiskgryta

färsk koriander till garnering. Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar

Kormaspätta med minimorötter

Finhacka koriandern och strö den på filéerna. 1/2 kruka färsk koriander. 1 Sjud upp kormasåsen med vattnet i en traktörpanna eller liknande