Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. En skvätt hummerfond. Potatismos. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Krydda med dill, hummerfond, salt & peppar. 2 tsk hummerfond på flaska. 2 tsk hummerfond på flaska. Det finns smaker som lever kvar för att de passar så bra ihop
Värm under tiden hummersoppan med grädden och hummerfonden på svag värme under omrörning. 1 msk hummerfond. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk 1 citron, saft efter smak 1 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1 krm citronpeppar 2-3 msk smält margarin eller smör Sås 3 dl hummersoppa på burk 3-5 dl vispgrädde 1 msk hummerfond Garnering 1 burk eller en bunt färsk sparris ¼ kg räkor med skal Dillvippor
600 g spättafilé1 tärnad squashsaften från 3 tsk riven ingefära2 hackade vitlöksklyftor1 strimlad fänkål4 dl kokosmjölk2 päron, delad i fyra klyftor och tunt skivad2 msk fisk- eller hummerfond1 msk röd currypasta4 msk hackad, färsk koriander1 msk cocosolja eller annan oljaFräs den tärnade squashen, hackade vitlöken och fänkålen tillsammans med saften från ingefäran i lite olja
Koka upp såsen och tillsätt 1 msk hummerfond. 1 msk hummerfond. Vik ihop filéerna med skinnsidan inåt. Lägg dem i ett ugnssäkert fat eller en form (eller i en traktörpanna)