Spättafile hummerfond recept

Lyxig fiskgratäng

Lyxig fiskgratäng

Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. En skvätt hummerfond. Potatismos. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Fiskgratäng med räkor och potatismos

Fiskgratäng med räkor och potatismos

Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. En skvätt hummerfond. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Krydda med dill, hummerfond, salt & peppar. 2 tsk hummerfond på flaska. 2 tsk hummerfond på flaska. Det finns smaker som lever kvar för att de passar så bra ihop
Lyxig fiskgratäng

Lyxig fiskgratäng

5 msk hummerfond. Rulla varje fiskfilé runt en sparris. Lägg i en smord form och häll över limesaften. Krydda med salt
Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

Värm under tiden hummersoppan med grädden och hummerfonden på svag värme under omrörning. 1 msk hummerfond
Fiskgratäng med räkor och potatismos

Fiskgratäng med räkor och potatismos

En skvätt hummerfond. Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. Potatismos. 10-12 potatisar
Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

Värm under tiden hummersoppan med grädden och hummerfonden på svag värme under omrörning. 1 msk hummerfond. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk 1 citron, saft efter smak 1 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1 krm citronpeppar 2-3 msk smält margarin eller smör Sås 3 dl hummersoppa på burk 3-5 dl vispgrädde 1 msk hummerfond Garnering 1 burk eller en bunt färsk sparris ¼ kg räkor med skal Dillvippor

Rödspättarullader med lax

Blanda vin, hummerfond, citrusjuice och potatismjöl och häll över fisken. 1,5 msk hummerfond. 1,5 msk hummerfond
Mandelspätta med morotspuré och svamp

Mandelspätta med morotspuré och svamp

Mixa mandel, hummerfond och olivolja med en stavmixer. 5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond. Gör så här. Rosta 100 g mandel i en torr stekpanna
Lyxig fiskgratäng

Lyxig fiskgratäng

1 - 2 msk hummerfond. Sätt ugnen på 225°. Rulla varje fiskfilé runt en sparris. Lägg i en smord ugnsform och häll över limesaften
Kokosspätta 4-5 port.

Kokosspätta 4-5 port.

600 g spättafilé1 tärnad squashsaften från 3 tsk riven ingefära2 hackade vitlöksklyftor1 strimlad fänkål4 dl kokosmjölk2 päron, delad i fyra klyftor och tunt skivad2 msk fisk- eller hummerfond1 msk röd currypasta4 msk hackad, färsk koriander1 msk cocosolja eller annan oljaFräs den tärnade squashen, hackade vitlöken och fänkålen tillsammans med saften från ingefäran i lite olja

Spättafilé med hummersås

Koka upp såsen och tillsätt 1 msk hummerfond. 1 msk hummerfond. Vik ihop filéerna med skinnsidan inåt. Lägg dem i ett ugnssäkert fat eller en form (eller i en traktörpanna)

Laxfyllda spättarullader

Blanda vin med grädde, hummerfond, lime/citronsaft, potatismjöl, dill och stenbitsrom. 5 msk hummerfond

Räkfylld spätta i vinsås

1 ½ msk hummerfond. Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut spättafiléerna och lägg en klick ost på varje filé

Fisk i örtsås

2 msk hummerfond. Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop filéerna. Koka upp laga lätt, vatten och fond