Spätta recept

7 Spara
Panerad Spätta

Panerad Spätta

4 port Detta behöver du 1/2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 2 äggulor salt och peppar 4 stora spättafiléer ca 100 gram smör Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. - Läs hela inlägget här 4 port D. 4 stora spättafiléer
6 Spara
Spätta persillade

Spätta persillade

kokt ris. Dubbelvik spättafilén och lägg dem tätt i pannan. Servera rätten med kokt ris eller pressad potatis och sockerärter 600 g spättafilé
1 Spara
Spätta Anglaise

Spätta Anglaise

Klipp bacon i strimlor. Tina spättan om den varit fryst. Lägg upp spättan på ett fat och håll den varm. Fördela rödbetsblandningen över spättan
0 Spara
Spätta

Spätta

Potatismos med remouladsås. Ofta när man ska planera fisk så är denna lilla goding inte med på listan. Spätta är en underskattad fisk som går snabbt att steka, billig och det mesta passar som tillbehör
2 Spara
Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

Vispa med gafflel upp äggen i en djup tallrik eller skål (det ska gå att doppa spättan i den). lägg en spätta i taget i "mjölpåsen" så det blir mjöl på bägge sidor, doppa sedan ner i äggen och vänd åter i "mjölpåsen" tek spättan på halv hög värme i ca 2-3 min per sida håll dem varma i ugnen eller under folie. använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek. 1 burk musslor
0 Spara
Lax och whisky.

Lax och whisky.

I begynnelsen av vårt virtuella kök hade vi en rubrik på ett inlägg som fick en del att höja både på ett och två ögonbryn och fundera på hur vi smaksatt vår spätta egentligen, när dom läste "Whisky och spätta"
0 Spara
Fisksoppa med spätta och räkor

Fisksoppa med spätta och räkor

Lägg i purjolöken, moroten och palsternackan. 1 msk Smör 1 dl strimlad purjolök 1 strimlad morot 1 strimlad palsternacka 2 msk vetemjöl eller maizena 5 dl vatten 2 msk koncentrerad fiskfond 2 1/2 dl Matlagningsgrädde salt, peppar och ev cayennepeppar 200 g rödspättafiléer 100 g skalade räkor
Sökförslag och sidor