Spätta stenbitsrom recept

Skagenspätta

Skagenspätta

stenbitsrom. 4 st rödspätta. Rör samman dill, persilja och gräslök med smöret. Gör små sneda snitt i spättorna
Rödspätta med Skagenröra

Rödspätta med Skagenröra

Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen. Helstekt rödspätta är en av mina favoriter

Spätta med Cantadou Pepparrot

Häll såsen över fiskrullarna och dekorera med stenbitsrom, dillvippor och citronskivor. Rulla ihop spättafiléerna med köttsidan utåt och lägg skarven nedåt i en låg panna
Spätta med Cantadou Pepparrot

Spätta med Cantadou Pepparrot

Ingredienser 600 gram spättafiléer färsk eller styckfryst 125 gram färskost Cantadou Pepparrot 3 dl fiskbuljong 1 dl vitt vin torrt 1 dl vispgrädde 2 tsk majsenamjöl 60 gram röd stenbitsrom 1 odefinierad dill 1 odefinierad citron(er)
Spättarullar på grönsaksbädd

Spättarullar på grönsaksbädd

Garnera fiskrullarna med lite stenbitsrom och dillvippor. Stenbitsrom. 600 g rödspättafiléer. Koka gärna fisken i en låg panna, t ex traktörpanna

Rödspätta på grillen – med fyllning surprise

röd caviar/stenbitsrom – mest for show, dvs lite snyggt att se på. Min originalidé var med laxfilé men pga minimal budget o det som fanns på Tillbud i butikerna så bidde det ett försök med Spättafiléer

Panna med spätta och stenbitsrom

500 g spättafilé. 60 g röd stenbitsrom. Salta och peppra fisken. Rulla ihop med köttsidan utåt. Hetta upp vinet i en liten kastrull och lös upp buljongen i det

Spätta i len pepparotssås

Häll såsen över fiskrullarna och dekorera med stenbitsrom, citron och dill. 600 g spättafilé. 60 g röd stenbitsrom

Panerad spätta med romsås

Servera till den kokta potatisen och nystekta fisken 250 g spättafilé. 20 g röd stenbitsrom. Koka potatisen

Rödspätta à la Birgitta

Smöra en eldfast form,lägg några spättafilèer. Lägg ett nytt lager med spätta och champinjoncreme. Smaklig måltid 400 gr rödspätta. 1 burk svart kaviar (stenbitsrom)

Fiskarens gratäng med kaviar

Servera kokt potatis och en grönsallad till 500 g fiskfileér av gös,spätta el annan vitfisk. 1 burk röd el svart stenbitsrom

Laxfyllda spättarullader

Blanda vin med grädde, hummerfond, lime/citronsaft, potatismjöl, dill och stenbitsrom. Tina filéerna och dela på laxbitarna så de är lika många delar som spätta filéer

Skagenspätta

stenbitsrom. 1.  Rör samman dill, persilja och gräslök med smöret. Gör små sneda snitt i spättorna. Fyll dem med dillsmöret