4 900 g fast potatis 1 msk olja salt och peppar Tartarsås 1/2 kruka persilja 2 msk hackade cornichons 2 dl smetana Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 800 g rödspätta 2 msk smör Till servering 1 citron 2 hjärtsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 900 g fast potatis 800 g rödspätta salt och peppar 1 citron Örtsås 1/2 kruka persilja 1/2 kruka basilika 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 fiskbuljongtärning 1 tsk maizena majsstärkelse 1 dl vatten Tillbehör 150 g salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skölj och finhacka persilja. Servera den ugnsbakade spättan med krämigt rotfruktsstomp och. Tillsätt ost, citronskal, persilja och smör och mosa ihop med en gaffel eller potatisstomp
Smält rikligt med smör och tillsätt, bacon, tärnat äpple, kapris och slutligen hackad persilja. 2-3 spättafiléer per personGeneröst med smör2 små röda, syrliga svenska äpplen1 paket tärnad bacon½ dl kapris1 planta hackad krusbladig persiljaGrovt rågmjölSalt och nymalen vitpeppar. 2-3 spättafiléer