Spätta musslor recept

Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

Vispa med gafflel upp äggen i en djup tallrik eller skål (det ska gå att doppa spättan i den) lägg en spätta i taget i "mjölpåsen" så det blir mjöl på bägge sidor, doppa sedan ner i äggen och vänd åter i "mjölpåsen" tek spättan på halv hög värme i ca 2-3 min per sida håll dem varma i ugnen eller under folie. använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt). 1 burk musslor. FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vitt vin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)
Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

Vispa med gafflel upp äggen i en djup tallrik eller skål (det ska gå att doppa spättan i den). lägg en spätta i taget i "mjölpåsen" så det blir mjöl på bägge sidor, doppa sedan ner i äggen och vänd åter i "mjölpåsen" tek spättan på halv hög värme i ca 2-3 min per sida håll dem varma i ugnen eller under folie. använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek. 1 burk musslor
Fisk men inga inläggningar

Fisk men inga inläggningar

Blanda räkor, musslor, ansjovis, scharlottenlök samt vitlök och fördela hälften av hacket över spättafiléerna
Ett nät med kärlek

Ett nät med kärlek

Till saken hör att vi skördar chili i överflöd hemma hos oss just nu och jag ville gärna använda chili i såsen till musslorna, vilket inte var bästa kombinationen tillsammans med den fyllda spättan
Med smak av Blåmusslor

Med smak av Blåmusslor

fisk (vi serverar här med panerad spätta med sesamfrön, men det fungerar lika bra med exempelvis ångkokt torsk)

Fiskgratäng på risbädd

spätta eller hoki. Fördela oliver, salladslök, musslor och tomater ovanpå fisken och litet runtom. 175 g musslor

Fiskgratäng med skaldjur

exempelvis spätta. Rör ner äggulan i såsen och tillsätt räkor, musslor och champinjoner. 1 burk musslor i vatten

Fisk- och skaldjurspanna

En perfekt bjudrätt som innehåller vinkokt fisk, räkor, musslor och grönsaker - allt i en delikat gräddsås

Grön ärtsoppa med musselsnurror

1 burk (stora) musslor utan spad. 500 g spättafilé. Koka upp vatten och buljongtärningar. Halvera spättorna längs rygglinjen