4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 800 g rödspättafilé 900 g fast potatis 2 ägg salt och peppar 2 dl vetemjöl 1/2 ask färsk dill (à 20 g) 2 dl crème fraiche 250 g broccoli 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Skär broccolin i mindre buketter. Servera den ugnsbakade spättanmed krämigt rotfruktsstomp och. Tillsätt ost, citronskal, persilja och smör och mosa ihop med en gaffel eller potatisstomp
Vi packar in spätta, gör en vild Stroganoff och lägger firren på en macka. Det gick väl lite si och så med lösningen och vissa hjälpmedel - låter så mycket bättre än fusk eller hur - fick vi ta till