Spätta majonnäs recept

Krispig spätta med curryremoulad

Krispig spätta med curryremoulad

Krispig spätta. 2 dl majonnäs. 600 g rödspätta. Curryremoulad. Blanda curry och äppeljuice. Sila bort vätskan från pickles och mixa snabbt i matberedare
Currypanerad spätta och mangosås

Currypanerad spätta och mangosås

Blanda med majonnäs, crème fraiche och curry. rödspätta. Currypanerad spätta. Vänd spättafiléerna först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd
panerad spätta med remouladsås

panerad spätta med remouladsås

Panerad spätta. 300 g rödspätta-filéer. 1,5 dl majonnäs. 300 g rödspätta-filéer. 1,5 dl majonnäs. Yumyum, så gott mashaAllah
Spätta Meunière med majonnässås

Spätta Meunière med majonnässås

Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill. 2-3 dl majonnäs. 4 hela rödspättor 2 dl vetemjöl salt 1 citron 2-3 dl majonnäs 0,5 gul lök 0,25 äpple 10 cm pepparrot 2 msk finskuren dill kokt potatis, till servering olja och smör, till stekning

Spätta i himmelsk sås

Blanda majonnäs, crème fraiche, citron, senap, vin, curry, salt och peppar. Garnera spättan med räkor och servera med potatis
Stekt spätta och räkor i currysås

Stekt spätta och räkor i currysås

Och till den kokade jag potatis och rörde ihop en kall sås på majonnäs och creme fraiche som jag smaksatte med curry och vände ner räkor i
Spätta med remouladsås

Spätta med remouladsås

Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. En klassiker till spätta är remouladsås. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Stekt spätta med hemmagjord remoulad

Stekt spätta med hemmagjord remoulad

Blanda ihop majonnäs, grädde och curry. Salta spättafiléerna. Servera spättan tillsammans med såsen och exempelvis kokt potatis och kokta morötter
Panerad spätta med örtsås

Panerad spätta med örtsås

hacka dill och gräslök samt blanda med citronsaft, yoghurt, majonnäs samt salt. Torka spättafiléerna torra med lite hushållspaper
Hemlagad remouladsås

Hemlagad remouladsås

Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Remouladesås

Remouladesås

Jättegott både till stekt spätta och tillsammans med stekt lök på ett smörrebröd med rostbiff. Blandas på samma sätt men med enbart majonnäs (4 dl)
Skagenspätta

Skagenspätta

Rör samman crème fraiche med majonnäs. 4 st rödspätta. 2 msk majonnäs. Rör samman dill, persilja och gräslök med smöret
Smörrebröd "Stjerneskud"

Smörrebröd "Stjerneskud"

Varva sedan friterad rödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. Tillsätt majonnäs, curry och senap. 150 g spättafilé. 1 dl majonnäs. Friterad spätta 150 g spättafilé 1 dl vetemjöl 0,5 dl kolsyrat vatten 1 tsk bakpulver 1 dl mjöl 1 dl panko olja, till fritering. Remoulad 1 dl picklade grönsaker 2 msk purjolök, strimlad 1 dl majonnäs 1 msk dijonsenap citronsaft 1 msk curry