Krispig spätta. 2 dl majonnäs. 600 g rödspätta. Curryremoulad. Blanda curry och äppeljuice. Sila bort vätskan från pickles och mixa snabbt i matberedare
Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill. 2-3 dl majonnäs. 4 hela rödspättor 2 dl vetemjöl salt 1 citron 2-3 dl majonnäs 0,5 gul lök 0,25 äpple 10 cm pepparrot 2 msk finskuren dill kokt potatis, till servering olja och smör, till stekning
Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. En klassiker till spätta är remouladsås. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas