Spätta kapris recept

Spätta med remouladsås

Spätta med remouladsås

Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. En klassiker till spätta är remouladsås. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. 600 g rödspättafiléer. 2 msk kapris. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Spätta Anglaise

Spätta Anglaise

Tärna rödbetorna och bryn dem och kaprisen försiktigt. Tina spättan om den varit fryst. ½ dl kapris. Lägg upp spättan på ett fat och håll den varm
Spätta

Spätta

eller min favorit med rödbetor, kapris och lök som serveras med citruspotatis och brynt smör. Spätta är en underskattad fisk som går snabbt att steka, billig och det mesta passar som tillbehör
Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

Fräs gurkhack, rödbetor och kapris i steksmöret och fördela det över spättorna. 2 msk finhackad kapris. 4 portionsspättor salt peppar från kvarn 4 msk vetemjöl 4 msk smör 3 msk finhackad ättiksgurka 3 msk finhackade rödbetor 2 msk finhackad kapris kokt potatis citronklyftor
Whisky och spätta

Whisky och spätta

Lägg på en bit fisk, strö på dill, gräslök, citronskal, lök, kapris, kryddor och pressa över citron. Nej, då, ni behöver inte oroa er, vi kommer inte att föreslå att ni ska dricka whisky till spätta eller hälla det över firren
Stekt spättafilé med remouladsås

Stekt spättafilé med remouladsås

Blanda crème fraiche, gurkmix, kapris, persilja och gräslök. 4 st rödspättafilé. 2 tsk kapris. Salta och peppra fisken
Skagenspätta

Skagenspätta

Ofta serveras spättan med ett hack av rödbetor, ättiksgurka och kapris. Rödspätta är något man måste äta när man är i Skagen
Fiskgryta med tomatsås

Fiskgryta med tomatsås

Fisken är en torsk, i detta fallet hade vi torskrygg med det går precis lika bra med torskfilé, det går säkert att byta ut torsken mot annan fisk också som till exempel sej eller spätta
Rödspätta meunière

Rödspätta meunière

Tillsätt mer smör i pannorna och tillsätt kapris och citronsaft och låt det fräsa med ½ minut. 4 msk kapris
Matsedel för vecka 11

Matsedel för vecka 11

I detta paketet hittar du bland annat spätta, örter och kapris. Vi packar in spätta, gör en vild Stroganoff och lägger firren på en macka
Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. 2 msk kapris. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida

Helstekt spätta på ryskt vis

Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. 2 msk kapris. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida