Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. En klassiker till spätta är remouladsås. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. 600 g rödspättafiléer. 2 msk kapris. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
eller min favorit med rödbetor, kapris och lök som serveras med citruspotatis och brynt smör. Spätta är en underskattad fisk som går snabbt att steka, billig och det mesta passar som tillbehör
Lägg på en bit fisk, strö på dill, gräslök, citronskal, lök, kapris, kryddor och pressa över citron. Nej, då, ni behöver inte oroa er, vi kommer inte att föreslå att ni ska dricka whisky till spätta eller hälla det över firren
Fisken är en torsk, i detta fallet hade vi torskrygg med det går precis lika bra med torskfilé, det går säkert att byta ut torsken mot annan fisk också som till exempel sej eller spätta
Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. 2 msk kapris. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida
Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. 2 msk kapris. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida