Spätta ingefära recept

Indonesisk spätta

Indonesisk spätta

Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. 300 g spättafiléer. 5 tsk ingefära. Skala och finhacka vitlöken
Mandel och ingefärapanerad spätta med jordnötssås

Mandel och ingefärapanerad spätta med jordnötssås

Men denna torsdagen blev det rödspätta för att få lite variation. Mandel-& ingefärapaneradspätta med jordnötssås (3-4port)6 st rödspättor 1 dl kokosnötmjöl2 ägg2-3 dl mandelmjölmalen ingefära, salt och pepparghee till stekning (eller smör, olja)1 burk kokosmjölk1/2-1dl jordnötssmör2 tsk sambal oelekRis och grönsakerHär gäller det att göra planeringen bra i förväg och inte göra fel sak först. 2-3 dl mandelmjölmalen ingefära, salt och pepparghee till stekning (eller smör, olja)
Het sås.

Het sås.

Då har vi något som vi absolut kan rekommendera er, en spicy sås som vi käkade till spätta, men som egentligen funkar bra till vilken fisk som helst, eller varför inte till kyckling

Fiskrecept med ansjovis eller groddar

cirka 125 g, skinnfria 3 cm färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 1 lime 1-2 msk soja 2 morötter 150 g svamp, t ex trattkantareller eller shiitake 150 g färska böngroddar 2 dl teriyakisås (finns i asiatiska hyllan) 1 msk sesamfrön Skala och hacka ingefära och vitlök. Spätta med rostade tomater 4 portioner, 30 minuter Plattfisk är tacksamt att laga. 3 cm färsk ingefära
Indonesisk spätta

Indonesisk spätta

Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. 1 ½ tsk ingefära. Skala och finhacka vitlöken

Spätta som i Thailand

Skär ingefäran i fina bitar och skiva vitlöken.  Fräs ingefära och vitlök i olja i en stekgryta. 400 g rödspätta. 4 skivor inlagd ingefära (gör själv – länk)

Tempura

förslagsvis spätta. Riv pepparroten och ingefäran och lägg på små fat. Gästerna får blanda i ingefära och pepparrot efter eget behag

Spätta i kokosmjölksås

Fräs paprika, ingefära och vitlök i oljan i en låg vid gryta t ex traktörpanna. 1 tsk riven färsk ingefära. 650 g rödspättafilé

Indonesisk spätta

 Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. 1 1/2 tsk ingefära. 1.  Skala och finhacka vitlöken

Fiskgryta à la Asien

Tillsätt riven ingefära, koriander, kokosmjölk och vatten och låt sjuda upp. ca 150 g MSC-märkt vit fisk (t ex torsk, pangasius eller spätta). 1 msk riven färsk ingefära. ca 150 g MSC-märkt vit fisk (t ex torsk, pangasius eller spätta). 1 msk riven färsk ingefära

Snabb limefisk i form

spätta. Riv eller hacka ingefäran fint och strö den över fisken. 1 bit färsk ingefära (stor som en tumme räcker)