Men denna torsdagen blev det rödspätta för att få lite variation. Mandel-& ingefärapaneradspätta med jordnötssås (3-4port)6 st rödspättor 1 dl kokosnötmjöl2 ägg2-3 dl mandelmjölmalen ingefära, salt och pepparghee till stekning (eller smör, olja)1 burk kokosmjölk1/2-1dl jordnötssmör2 tsk sambal oelekRis och grönsakerHär gäller det att göra planeringen bra i förväg och inte göra fel sak först. 2-3 dl mandelmjölmalen ingefära, salt och pepparghee till stekning (eller smör, olja)
Då har vi något som vi absolut kan rekommendera er, en spicy sås som vi käkade till spätta, men som egentligen funkar bra till vilken fisk som helst, eller varför inte till kyckling
cirka 125 g, skinnfria 3 cm färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 1 lime 1-2 msk soja 2 morötter 150 g svamp, t ex trattkantareller eller shiitake 150 g färska böngroddar 2 dl teriyakisås (finns i asiatiska hyllan) 1 msk sesamfrön Skala och hacka ingefära och vitlök. Spätta med rostade tomater 4 portioner, 30 minuter Plattfisk är tacksamt att laga. 3 cm färsk ingefära
Curry är en blandning av flera olika kryddor, bl a svartpeppar, vitpeppar, paprika, koriander, muskot, kryddnejlikor, ingefära, gurkmeja, kanel och senap
Skär ingefäran i fina bitar och skiva vitlöken. Fräs ingefära och vitlök i olja i en stekgryta. 400 g rödspätta. 4 skivor inlagd ingefära (gör själv länk)
Tillsätt riven ingefära, koriander, kokosmjölk och vatten och låt sjuda upp. ca 150 g MSC-märkt vit fisk (t ex torsk, pangasius eller spätta). 1 msk riven färsk ingefära. ca 150 g MSC-märkt vit fisk (t ex torsk, pangasius eller spätta). 1 msk riven färsk ingefära