Spätta hummerfond recept

Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

Värm under tiden hummersoppan med grädden och hummerfonden på svag värme under omrörning. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk. 1 msk hummerfond
Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

Värm under tiden hummersoppan med grädden och hummerfonden på svag värme under omrörning. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk. 1 msk hummerfond. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk 1 citron, saft efter smak 1 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1 krm citronpeppar 2-3 msk smält margarin eller smör Sås 3 dl hummersoppa på burk 3-5 dl vispgrädde 1 msk hummerfond Garnering 1 burk eller en bunt färsk sparris ¼ kg räkor med skal Dillvippor
Röd fiskgryta

Röd fiskgryta

lax torsk eller spätta. Fisk- och vinfond eller hummerfond. Skär fisken i tärningar och lägg på fat. Salta, peppra och pressa limesaften över
Ett nät med kärlek

Ett nät med kärlek

Jag har inte tidigare testat deras skaldjursfyllda rullar av spätta så valet föll på dem. Till saken hör att vi skördar chili i överflöd hemma hos oss just nu och jag ville gärna använda chili i såsen till musslorna, vilket inte var bästa kombinationen tillsammans med den fyllda spättan

Fiskgratäng med hummersås

torsk eller spätta. 2-3 msk msk hummerfond. Smaka av med hummerfond och låt koka i ca 5 minuter under omrörning

Räkfylld spätta i vinsås

Bred ut spättafiléerna och lägg en klick ost på varje filé. 600 g spättafilé. 1 ½ msk hummerfond. Sätt ugnen på 200 grader

Laxfyllda spättarullader

Blanda vin med grädde, hummerfond, lime/citronsaft, potatismjöl, dill och stenbitsrom. Tina filéerna och dela på laxbitarna så de är lika många delar som spätta filéer

Fisklasagne med spenat

spätta. Smaksätt med hummerfond, vitlök, salt och peppar. 1 msk hummerfond. Se tiil så att det inte finns några ben i fisken

Röd fiskgratäng

helst spätta. 2 msk hummerfond. 1) Gör moset och spritsa ut längs kanterna i en eldfast form. 2) Salta och peppra fisken och lägg i formen

Lyxig spättagratäng

Smaklig måltid 500 g spätta eller annan fisk. 1-2 msk hummerfond. Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra fisken

Fiskgratäng på risbädd

spätta eller hoki. Finhacka dillen och blanda med fisksåsen och hummerfonden. 1 msk hummerfond. Lägg fisken i en smord, eldfast form och krydda med salt och peppar

Fisk- och skaldjurssoppa med rouille

torsk, spätta, lax - gärna blandade sorter. Smaka av med hummerfond, salt och peppar. Skala räkorna. Fräs skalen i lite fett och koka dem sedan i 2 dl av vinet blandat med vattnet 10-15 minuter

Röd fiskgryta

4 port     25 minuter 4-5 hg fiskfilé, lax torsk eller spätta Salt och peppar 2 msk pressad lime 1 gul lök eller silverlök Rapsolja 1 hönsbuljongtärning 500 g krossad tomat eller 5 dl tomatjuice 2-3 msk tomatpuré 1 dl vitt matlagningsvin eller grädde Dill och kinesisk gräslök Fisk- och vinfond eller hummerfond Skär fisken i tärningar och lägg på fat

Fisk- och skaldjurspanna

Såsen kan även smaksättas med koncentrerad hummerfond. Ca 400 g fiskfilé, rödtunga, spätta. Ca 400 g fiskfilé, rödtunga, spätta