Spätta färskost recept

Spätta med rossosås och pressad potatis

Spätta med rossosås och pressad potatis

Vispa ner mjölken lite i taget, vatten och färskost. spättarulladerna med dillstekt blomkål. Rödspätta med rossosås med parmesan serverat med pressad potatis
Ugnsbakad spätta  med räkfyllning

Ugnsbakad spätta med räkfyllning

Blanda lök och räkor med färskost, finhackade örter, citronskal och citronsaft. Lägg spättafiléerna på en skärbräda med den vita sidan mot skärbrädan
Fiskfilé med röd paprikasås

Fiskfilé med röd paprikasås

torsk eller spätta.  Ta bort kastrullen från värmen och rör ner färskosten. torsk eller spätta. 2 msk mager färskost 10 % tex. 2 msk mager färskost 10 % tex
Ostfylld spätta med kräftsås

Ostfylld spätta med kräftsås

100-­150 g färskost. Smält fettet till såsen, strö över mjöl och späd med gräddmjölken. Smula i buljongtärningen och sjud såsen ca 5 minuter
Spätta med Cantadou Pepparrot

Spätta med Cantadou Pepparrot

Ingredienser 600 gram spättafiléer färsk eller styckfryst 125 gram färskost Cantadou Pepparrot 3 dl fiskbuljong 1 dl vitt vin torrt 1 dl vispgrädde 2 tsk majsenamjöl 60 gram röd stenbitsrom 1 odefinierad dill 1 odefinierad citron(er)

Ostfylld spätta med kräftsås

100-150 g färskost, ev med dillsmak. 1.  Smält fettet till såsen, strö över mjöl och späd med gräddmjölken

Ostfylld spätta med kräftsås

600 g rödspätta. 125 g färskost. Smält fettet till såsen, strö över mjöl och späd med gräddmjölken. Smula i buljongtärningen och sjud såsen ca 5 minuter

Anna-Gretas spätta

300-400 g färsk eller djupfryst rödspättafilé. ca 50 g färskost med vitlök och/eller örtkrydda, t ex Buko

Mangoldrulader och spätta

När vattnet väl sugits upp blandas gräslök och färskost i. 2-4 spättafiléer. 1 dl färskost (kesella). 1. Koka snabbriset enligt förpackningen

Smarrig fisk till middag

Jag använde rödspätta, en av mina favoritfiskar. Lägg en sked färskost på varje filé och rulla ihop. Spätta med vitlökssås4 portioner600 g spättafilé1 ask färskost med vitlök1 dl vispgrädde1 dl lätt crème fraiche1 vitlösklyftahackad dill efter smaksalt och pepparSätt ugnen på 225 grader. 600 g spättafilé